Stabilizacija vina na vinski kamen (tartart) je postopek, ki se uporablja v vinarstvu za preprečevanje tvorbe vinskega kamna v steklenicah vina, saj lahko to vpliva na videz in kakovost vina.
STABILISSIMA L
Kalijev aspartat v raztopini proti izločanju izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Raztopina kalijevega aspartata, pripravljena za uporabo, stabilizirana z žveplovim dioksidom.
Tekoča formulacija zagotavlja maksimalno stabilizacijsko učinkovitost, hkrati pa omogoča enostavno uporabo pri serijskem doziranju ali v liniji s pomočjo naprav DOSALINE – EVER.
Sestava: 10% raztopina kalijevega aspartata
Doziranje: 100 ml/hl vina
STABILISSIMA S
Koncentrirani stabilizator proti izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Gre za mikrogranulirano formulacijo z visoko koncentracijo aspartata, ki združuje odlično topnost s presenetljivim stabilizacijskim učinkom proti izločanju vinskega kamna. Zaradi visoke stopnje čistosti in nizkega odmerka je primeren za uporabo v vseh fazah proizvodnje. Pri vinih, pripravljenih za stekleničenje, ne vpliva na filtracijski indeks.
Sestava: kalijev aspartat v kombinaciji s polisaharidi (obogatitev vina)
Doziranje: max 25 g/hl vina
STABILISSIMA UP
Mikrogranulirani stabilizator proti izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Mikrogranulirana formulacija s kalijevim aspartatom, ki zagotavlja visoko učinkovitost pri stabilizaciji tartratov. Razvita je za ohranjanje barve in izboljšanje organoleptičnih lastnosti vin.
Uporablja se lahko v vseh fazah po zorenju, kot tudi pri pripravi penečih vin. Ne vpliva na filtracijski indeks vin, pripravljenih za stekleničenje.
Sestava: kalijev aspartat v kombinaciji z rastlinskimi polisaharidi in manoproteini (obogatitev vina)
Doziranje: max 40 g/hl vina
METAVINSKA KISLINA
Metavinska kislina z visokim indeksom esterifikacije
Pridobljena iz izjemno kakovostne vinske kisline s skrbnim esterifikacijskim postopkom, ki zagotavlja metavinsko kislino z visoko stabilizacijsko močjo,
odlično topnostjo ter brez neželenih tujih okusov (kot so kuhani ali karamelni) in netopnih delcev.
Metavinska kislina deluje kot zaščitni koloid, zavira rast kristalizacijskih jeder in s tem preprečuje tveganje izločanja vinskega kamna.
Doziranje: 10 g/hl
EVERCELL 05 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma (natrijeva karboksimetil celuloza-CMC) v koncentrirani raztopini za stabilizacijo vinskega kamna.
EVERCELL 05 je prečiščena, pripravljena za uporabo in mikrofiltrabilna raztopina, ki zagotavlja dolgotrajno učinkovitost pri stabilizaciji vinske kamenine v vinih.
Doziranje: 100-150 g/hl vina
EVERCELL 10 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma v koncentrirani raztopini.
Celulozna guma v pripravljeni za uporabo raztopini za stabilizacijo vinskega kamna v vinu.
Doziranje: EVERCELL 10 lahko dozirate neposredno v bistro vino, po možnosti filtrirano v dozah od 50 do 100 ml/hl (največji dovoljeni odmerek ustreza 10 g/hl CMC v prahu).
EVERCEL 20 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma v koncentrirani raztopini. Celulozna guma v raztopini, koncentrirana, za stabilizacijo vinskega kamna v vinu.
Doziranje: EVERCELL 20 lahko po razredčenju v vinu dozirate neposredno v vino (bolje če je filtrirano) v odmerku od 25 do 50 ml/hL (največji dovoljeni odmerek, ki ustreza 10 g/hL CMC v praju). Pomembno: maso previdno homogeniziramo in počakamo minimalno 24-48 ur, če je vino namenjeno mikrofiltraciji. Pravilno odmerjanje je mogoče določiti z laboratorijskimi preiskavami. Opomba: 50 g/hL EVERCELL 20 doda približno 1,5 mg/L SO2.
CRIOSTAR – KALIJEV BITARTRAT
Pospešuje izločanje vinskega kamna pri hlajenju. Je specifičen kristalizator, ki prinaša naslednje prednosti pri hlajenju:
Prepolovi čas hlajenja.
Zmanjša strošek energije.
Doziranje: 10-30 gr/hl vina
CRISTAL SPEED – KALIJEV BITARTRAT + BENTONIT
Pospešuje izločanje in sesedanje vinskega kamna pri hlajenju.
STABILIZACIJA VINA NA VINSKI KAMEN
Stabilizacija vina na vinski kamen (tartart) je postopek, ki se uporablja v vinarstvu za preprečevanje tvorbe vinskega kamna v steklenicah vina, saj lahko to vpliva na videz in kakovost vina.
STABILISSIMA L
Kalijev aspartat v raztopini proti izločanju izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Raztopina kalijevega aspartata, pripravljena za uporabo, stabilizirana z žveplovim dioksidom.
Tekoča formulacija zagotavlja maksimalno stabilizacijsko učinkovitost, hkrati pa omogoča enostavno uporabo pri serijskem doziranju ali v liniji s pomočjo naprav DOSALINE – EVER.
Sestava: 10% raztopina kalijevega aspartata
Doziranje: 100 ml/hl vina
STABILISSIMA S
Koncentrirani stabilizator proti izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Gre za mikrogranulirano formulacijo z visoko koncentracijo aspartata, ki združuje odlično topnost s presenetljivim stabilizacijskim učinkom proti izločanju vinskega kamna. Zaradi visoke stopnje čistosti in nizkega odmerka je primeren za uporabo v vseh fazah proizvodnje. Pri vinih, pripravljenih za stekleničenje, ne vpliva na filtracijski indeks.
Sestava: kalijev aspartat v kombinaciji s polisaharidi (obogatitev vina)
Doziranje: max 25 g/hl vina
STABILISSIMA UP
Mikrogranulirani stabilizator proti izločanju tartratov (vinski kamen) v vinu.
Mikrogranulirana formulacija s kalijevim aspartatom, ki zagotavlja visoko učinkovitost pri stabilizaciji tartratov. Razvita je za ohranjanje barve in izboljšanje organoleptičnih lastnosti vin.
Uporablja se lahko v vseh fazah po zorenju, kot tudi pri pripravi penečih vin. Ne vpliva na filtracijski indeks vin, pripravljenih za stekleničenje.
Sestava: kalijev aspartat v kombinaciji z rastlinskimi polisaharidi in manoproteini (obogatitev vina)
Doziranje: max 40 g/hl vina
METAVINSKA KISLINA
Metavinska kislina z visokim indeksom esterifikacije
Pridobljena iz izjemno kakovostne vinske kisline s skrbnim esterifikacijskim postopkom, ki zagotavlja metavinsko kislino z visoko stabilizacijsko močjo,
odlično topnostjo ter brez neželenih tujih okusov (kot so kuhani ali karamelni) in netopnih delcev.
Metavinska kislina deluje kot zaščitni koloid, zavira rast kristalizacijskih jeder in s tem preprečuje tveganje izločanja vinskega kamna.
Doziranje: 10 g/hl
EVERCELL 05 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma (natrijeva karboksimetil celuloza-CMC) v koncentrirani raztopini za stabilizacijo vinskega kamna.
EVERCELL 05 je prečiščena, pripravljena za uporabo in mikrofiltrabilna raztopina, ki zagotavlja dolgotrajno učinkovitost pri stabilizaciji vinske kamenine v vinih.
Doziranje: 100-150 g/hl vina
EVERCELL 10 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma v koncentrirani raztopini.
Celulozna guma v pripravljeni za uporabo raztopini za stabilizacijo vinskega kamna v vinu.
Doziranje: EVERCELL 10 lahko dozirate neposredno v bistro vino, po možnosti filtrirano v dozah od 50 do 100 ml/hl (največji dovoljeni odmerek ustreza 10 g/hl CMC v prahu).
EVERCEL 20 (CMC v tekoči obliki)
Celulozna guma v koncentrirani raztopini.
Celulozna guma v raztopini, koncentrirana, za stabilizacijo vinskega kamna v vinu.
Doziranje: EVERCELL 20 lahko po razredčenju v vinu dozirate neposredno v vino (bolje če je filtrirano) v odmerku od 25 do 50 ml/hL (največji dovoljeni odmerek, ki ustreza 10 g/hL CMC v praju).
Pomembno: maso previdno homogeniziramo in počakamo minimalno 24-48 ur, če je vino namenjeno mikrofiltraciji. Pravilno odmerjanje je mogoče določiti z laboratorijskimi preiskavami.
Opomba: 50 g/hL EVERCELL 20 doda približno 1,5 mg/L SO2.
CRIOSTAR – KALIJEV BITARTRAT
Pospešuje izločanje vinskega kamna pri hlajenju.
Je specifičen kristalizator, ki prinaša naslednje prednosti pri hlajenju:
Doziranje: 10-30 gr/hl vina
CRISTAL SPEED – KALIJEV BITARTRAT + BENTONIT
Pospešuje izločanje in sesedanje vinskega kamna pri hlajenju.
Doziranje: 20-40 g/hl vina